27.9. 2025 bude od 15:00 v nedaleké Kavárně pod věží skrytá ochutnávka Merlotů.
1 přihlášený
Merlot je prastará odrůda pocházející z Francie. Ve své domovině dlouhá léta hrál druhé, možná spíš třetí housle. Proč? Možná proto, že Francouzi mají rádi výrazné vůně a chutě jak sýrů, tak i uzenin. K takovým lahůdkám se dá spíš umlsávat výraznější mok z Cabernetu Frank, nebo Cabernetu Sauvignonu... Merlot, když už tak, byl součástí cuvée, kterým propůjčoval plný střed a zjemnil je.
Ocenění se dočkal po celém světě právě kvůli jemnějším tříslovinám a plné ovocité chuti.
Pojďme si projít Merloty z různých vinařství a i zemí? Kdo ví?
Ochutnávat se bude? To se každý dozví, až si projde kolečko a vyhodnotí si jestli mu víc chutná Merlot jen z nerezového vinifikátoru, nebo ten, který si pobyl v sudu, ať již barrique, nebo třeba jen v dubovém...
Kdo máte zájem, dejte vědět - zastavte se ve vinotéce, telefonicky nebo mailem
724560081 - Lapčíkova.Monika@seznam.cz
Velká ochutnávka Vinařství Vladimír Tetur s panem Vladimírem Teturem.
Vinařství Vladimír Tetur z Velkých Bílovic patří do podoblasti velkopavlovické. Je to rodinné vinařství, které se za tu dobu, kdy je známe posunulo k Velkým vinařstvím. Jeho kořeny sahají až do sedmnáctého století, první doložená zmínka o tradici vinohradnictví a vinařství v rodu Teturů pochází již z roku 1620. To, a mnohem víc se můžete dočíst na jejich webových stránkách. Zde bych jen ještě zmínila, že v roce 2019 získali titul nejlepší vinařství v kategorii velké vinařství. Jejich vína se pravidelně dostávají do Salonu vín, a bodují i ve světě.
Pravidelně co dva roky se pana Tetura zeptám, zda by se podíval do Kolína. Pan Tetur i tentokrát pozvání přijal. Kdy přijede je na nás. Navrhl dva termíny.
Ochutnávka by mohla být od 18:30 v hotelu Theresia nebo v Ceropu, záleží na počtu zájemců.:
23.ledna 2026 - 5 přihlášených k 3.9. 21:15
nebo
30. ledna 2026 - 7 přihlášených k 3.9. 21:15
Kdo by měl zájem se může přihlásit na oba termíny. Ochutnávka bude ten termín s větším zájmem, nebo třeba i oba, to se uvidí.
Detaily k ochutnávce budu řešit individuálně s přihlášenými.